Igennem tiderne har reoler typisk primært haft en praktisk funktion, den har simpelthen været et møbel som kunne bruges til opbevaring således, at man kunne opbevare store mængder af ejendele på mindst muligt plads. Især bogreolen er en klassiker i mange hjem gennem tiderne. På mange måder er reoler lidt overset som et dekorativt møbel – for den kan så meget mere, end blot være et møbel man bruger til at opbevare bøger eller andre genstande i.

ReolerRummene i dit hjem kan blive meget mere interessant hvis du for eksempel vælger at gøre brug af reoler som ”rumdelere”. Mange nyere byggerier er såkaldte ”element byggerier” – de er bygget i beton dele som er sat ved siden af og ovenpå hinanden. Denne byggemetode betyder ofte, at rummene bliver fuldstændig kvadratiske. Som udgangspunkt kan man sige, at denne type af rum ikke er det mest nemme at indrette hyggeligt og personligt.

Det er i denne forbindelse, at brugen af reoler som rumdelere kan være med til at ændre på rummet. For eksempel en bogreol placeret så den går ud i rummet kan gøre, at du kan lave en hyggelig læsekrog bag reolen – du kan skabe et mere intimt rum hvor man ganske glemmer, at man befinder sig i et elementbygget, kvadratisk betonrum.

Fyldes dine reoler godt op med yndlingsbøgerne er det samtidig manges opfattelse, at det skaber en højere grad af ”sjæl” i rummet. Der findes mange typer af reoler som kan opfylde et væld af forskellige behov og hjælpe dig med at skabe præcist dét rum som du har lyst til. Kun din egen fantasi sætter grænserne. Reolen kan enten være helt åben – som en klassisk bogreal – eller helt eller delvist ”lukket” enten med træ låger eller glas – dette beror igen udelukkende på din personlige smag og din præferencer.

 

For mere information om reoler kan du klikke her. – Her vil du møde en af Danmarks gamle møbel producenter, Aage Bruun & Søn, som har produceret møbler siden 1910.

 

I over 40 år har de produceret de berømte kvadratreoler, som hænger i rigtig mange danskeres hjem den dag i dag.