Hos vores museer i nyborg forsøger vi hele tiden for at finde nye måder at engagere de besøgende ved de forskellige udstillinger, og specielt med henblik på at fange opmærksomheden for børn og unge under uddannelse. Vi har oplevet at de klassiske udstillinger, der eksempelvis blot har et billede eller genstand med en beskrivende tekst ikke får meget opmærksomhed. Kan det følges op med video eller lyd giver det ofte mere effekt.

En af de ting vi forsøger at integrere er at folk kan benytte deres smartphones undervejs i gennem de forskellige udstillinger. Det foregår ved at man logger ind på museers hjemmeside på online guiden, hvor man så kan afspille en lydfil med en guidet tur igennem udstillingen. Se dette virker godt, men problemet er at folk som regel ikke har headset eller hovedtelefoner med, og uden hovedtelefoner vil det være et virvar af forskellige afspilninger i samme lokale uden synkronisering og på forskellige sprog.

Derfor har vi siden systemet gået i gang tilbudt udlejning af høretelefoner til de besøgende, vi startede med nogle billige modeller fra JBC, men det viste sig inden længe at de ikke var pengene værd. De gik hurtigt i stykker og flere gav respons at lyden simpelthen ikke var høj eller god nok.

Dette har vi nu løst i samarbejde med headaudio.dk der er eksperter i høretelefoner. Og nu har vi i nogle måneder kørt med nogle noget dyrere jabra hovedtelefoner, men ingen af dem er indtil nu gået i stykker, og vi har ingen klager haft på lyden, tværtimod.

Kom selv og besøg vores udstillinger og få en guidet tur.